Det første året som bygdebokforfatter nærmer seg slutten, og så langt må jeg si at jeg er både opprømt og begeistret over hvor mye interessant historie vårt område har. Mye var kjent fra før, men jeg finner også ukjent materiale. Nå er jeg straks i gang med andre verdenskrig, som jo også vil bestå av både kjente og hittil ukjente historier.

Det jeg merker meg, er at en del av dere trenger å bli påminnet om at det er NÅ bygdeboka skrives. Det er NÅ det er mulighet for å få med bilder, historier, innspill til bygdeboka. Ikke bare del gamle bilder på sosiale medier, tenk over om de også kan ha relevans for bygdeboka. Etter 2025 er det for sent – da er toget gått.

OG: Bygdeboka er IKKE det samme som årboka! Bygdeboka forteller en sammenhengende historie om Malangen og Balsfjord de siste 100 år, og vil være vårt samfunns felles historiske dokument for all ettertid. 

I tillegg til at jeg har mye stoff å skrive, og fortsatt går gjennom arkivmateriale fra begge kommunene, har jeg også vært mye ute og intervjuet og hentet inn bilder. Jeg har ikke kapasitet til å oppsøke alle der ute som kan tenkes å ha stoff til bygdeboka, derfor vil jeg henstille til dere om å tenke over hva dere har av materiale liggende. Og ta kontakt!

Når det gjelder bilder, vil det bli mulig at vi kan komme ut og avfotografere album. Eventuelt kan det leveres album på Fjordmuseet for gjennomgang. Alle bildene blir selvsagt levert tilbake. Bilder jeg er spesielt interessert i, er det som viser aktivitet. For eksempel at folk arbeider på høymarka, bygger hus, fisker, deltar på noe. Oppstilte familiebilder eller bilder av enkeltpersoner kan også være relevant, men må sees på først. 

Det er NÅ toget går for alle balsfjordinger og malangsværinger. Er du med?

Epost: lill-karin.elvestad@balsfjord.kommune.no eller lill.elv@online.no 

Tlf.: 91377490